Wil jij vFAS-erfrechtspecialist worden?

Dan is het nú de tijd om actie te ondernemen, want in september gaat de vFAS Erfrechtopleiding weer van start! Meer informatie

Word vFAS-erfrechtspecialist!

Stel; je bent advocaat en wilt je specialiseren in het erfrecht. Of je bent al erfrechtspecialist, maar wilt je graag aansluiten bij dé vereniging van erfrecht (en familierecht-)advocaten, de vFAS. Dan is het nú de tijd om actie te ondernemen, want in september gaat de vFAS Erfrechtopleiding weer van start!

Tijdens het opleidingstraject maak je je de juridische kennis die daarvoor nodig is eigen en ga je er direct mee aan de slag door het bestuderen van lesmateriaal, het maken van huiswerkopdrachten en het bespreken daarvan tijdens collegedagen. Deze manier van werken garandeert een gedegen kennisoverdracht waarmee je na de opleiding als erfrechtdeskundige in de praktijk aan de slag kunt.

De eerstvolgende leergang van de vFAS-specialisatieopleiding Erfrecht start medio september 2023. De doorlooptijd van de opleiding bedraagt ca. negen maanden en bestaat uit een 1e blok van 2 dagen incl. overnachting en vervolgens 8 losse cursusdagen. De opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere versterferfrecht, de wettelijke verdeling, de uiterste wil, executele en bewind, procesrecht en vereffening. De cursusdagen vinden centraal in het land plaats. Veelal wordt gebruik gemaakt van Conferentiecentrum Woudschoten en Van der Valk Breukelen.

Ben je al erfrechtspecialist, maar nog niet aangesloten bij de vFAS? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden een assessment doen, zodat je voor sommige onderdelen van de opleiding een vrijstelling kunt krijgen. Echter, de mediation-cursusdagen volg je altijd, omdat mediation één van de kernwaarden is van de vFAS. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, word je lid van de vFAS!Kijk voor meer informatie snel op de website: Ontwikkelingstraject tot vFAS-erfrecht specialist | Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (verenigingfas.nl).

Wist je ook dat de vFAS een eigen consumentenplatform heeft voor iedereen die meer wil weten over de afwikkeling van een nalatenschap? www.erven-online.nl helpt mensen VERDER.